Hogy tekinthető meg az email fejléc egésze?

Rendszergazda kollégáink részére gyakran hasznos és szükséges segítség az, amikor egy adott problémás levéllel kapcsolatban hozzájutnak minden információhoz. Ezen adatokat az email fejléce hordozza, melyek alapesetben nem láthatóak. A lenti levelező- és webes levelező-kliensek esetén leírásunkkal kívánunk segítséget nyújtani az email fejléc megtalálásához.

Levelező kliesekből való email-fejléc kinyeréseTHUNDERBIRD

A levelező-kliensben dupla kattintással kell megnyitni a levelet. Ekkor az email külön megnyílik a Thunderbird ablakában, külön lapfülön. A megnyitott levél ablakában jobb oldalon a Több/Forrás megtekintése opció kiválasztásával érhető el a levél fejléce.A megnyitáskor új ablak ugrik fel, benne a nyers üzenettel és elején az email fejléccel. A lenti képen is kijelölt rész az, amit ténylegesen email fejlécnek nevezünk, amire kollégáinknak is szüksége van.OUTLOOK

A levelező-kliensben dupla kattintással kell megnyitni a levelet. Ekkor az email külön megnyílik az Outlook ablakában, külön ablakban. A megnyitott levél ablakában a Fájl/Tulajdonságok menüpontra kell kattintani. Ekkor egy új ablak ugrik fel, ahol az "Internetes fejlécek" résznél érhető el a szükséges email fejléc, mely kollégáinknak továbbítandó.

MacOS MAIL

A levelező kliensben rá kell kattintani a problémás levélre. Ezt követően a menüsorban a Nézet/Üzenet opcióra kell kattintani, azon belül pedig a "Minden fejlécadat" (All Headers) opciót kell kiválasztani. Ekkor a problémás levél tetején megjelenik a szükséges email fejléc, mely már kimásolható és továbbítható részünkre. A kimásolást követően a fenti menüpontban visszaállítható az Alapértelmezett Fejléc megjelenítése.

Lehetőség van a Nézet/Üzenet opcióra kattintáskor a "Nyers forrás" (Raw Sources) lehetőséget is kiválasztani, ekkor is elérhető az email fejléce. A fentiekhez hasonlóan ugyan ebben a menüpontban állítható vissza "Eredeti nézetre" (Original Content) a levél megjelenése.


Webmail kliensekből való email-fejléc kinyerése

DESIGNMAIL

Belépést követően az "email" menüre kattintva, ott a levél tárgyára kattintva nyitható meg az üzenet. A megnyitott emailben az "Opciók:" lehetőség mellett a "teljes fejléc megjelenítése" linkre kattintva érhető el az email fejléce.

A linkre kattintáskor az ablakba megnyílik az email fejléce, melyet kimásolva el is küldhet kollégáink részére.HORDE

A "Levelezés/Beérkezett" menüpont felületén elég csak rákattintani a problémás email címre, ezt követően lentebb kell kattintani a tárgy melletti háromszög ikonra.


Ekkor bővebb információk érhetőek el és elérhetővé válik a jobb oldalon az "Egyéb beállítások" lehetőség. Erre kattintva elérhető a "Forrás megtekintése" opció. Kiválasztásakor külön ablakban betöltődik az egész levél, illetve annak tetején az email fejléce is.
ROUNDCUBE

Az "Email/Érkezettek" listában kattintson duplán a problémás email üzenetre. Az oldal betölti az új levelet, melynek a jobb oldalán található kis háromszögre kattintva érhető el az email fejléc.

SQUIRRELMAIL

A felületen bal oldalon az "INBOX"-ra kattintva érhetőek el a bejüövő levelek. A levelek listájában az email tárgyára kattintva töltődik be a teljes üzenet. itt a "View Full Header"-re kattintva érhető el az email fejléce.Kattintáskor azonos oldalon frissül ki az email fejléc, így egyből kimásolható és továbbítható részünkre.

  • email, fejléc, header, thunderbird, outlook, macmail, roundcube, horde, designmail, frissítve
  • 2 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

E-mail cím létrehozása, beállítása és Webmail elérése böngészőből

E-mail cím létrehozása   Email-cím jelszavának módosítási lépései IDE KATTINTVA érhetőek el....

Részleges és teljes levél átirányítás beálllítása (e-mail alias, aliasok)

Biztonsági mentéssel (biztonságosabb)   Leveleit lehetősége van úgy továbbítani, hogy egy...

Más szolgáltató SMTP beállítása, levél küldés Outlookból (kimenő levelek kiszolgálója)

Nem a mi SMTP-nket használva: Ahhoz, hogy a gépén lévő programjából (pl.: Outlook) levelet...

SPAM-ba kerülnek leveleim! Mit tegyek?

A folyamatosan változó levelező-szerver beállítások miatt az email-folyam sem tud folyamatosan,...

Mi a teendő akkor, amikor már betelt az e-mail postafiókom, és nem szeretném törölni a szerveren tárolt leveleimet?

Amennyiben a tárhelye még nem telt be, csak az adott email fiók, akkor az Email fiókok menüpont...