Segédlet a megfelelő fizetős SSL kiválasztásához

Az alábbi cikkünk segítség lehet Önnek a megfelelő SSL kiválasztásában, vagy az SSL-el kapcsolatos kérdései megválaszolásában.

Igénylő lehet:

 • Magánszemély: Magánszemély részére kizárólag az olcsóbb, úgynevezett Domainra hitelesített (DV) tanúsítványok igényelhetőek. Ugyanis ilyenkor csak azt ellenőrzi a kibocsátó, hogy az adott domainnel minden rendben van-e, technikailag és jogi szempontból is megfelel-e.
  (Haladók számára annyit érdemes megjegyezni, hogy ilyenkor a Company (cégnév) mező (CSR esetén például) a magánszemély nevét tartalmazhatja.)

 • Cég: Cég részére minden típusú SSL igényelhető. Azonban a cégek gyakran cég névre (OV) vagy kiterjesztett hitelesítésű (EV) tanúsítványokat rendelnek a presztízs érték és megbízhatóság miatt. Ugyanis a fentebb említett Magánszemélyek részére is igényelhető domain névre hitelesített tanúsítványok nem nyújtják a legnagyobb presztízs értéket egy cég számára.

 


Automatikusan megújul az SSL vagy újat szükséges vásárolnom?

Vásárolt SSL esetén, az SSL szolgáltatás érvényessége mindig a telepitéstől számítva, a  megrendelt időintervallumra értendő.
Lejárat esetén a szolgáltatás automatikusan nem újul meg, új szolgáltatást szükséges vásárolni a https://tarhely.eu/ssl/ oldalon keresztül.

A telepítés menete ugyanúgy történik mint egy teljesen új SSL esetén, amihez üzenetben megkapja a pontos lépéseket a befizetés és a szolgáltatás létrejötte után.

1. Az üzenetben megkapott Token kódot, a cPanel felületen, az AutoInstall SSL telepitő menüpontban szükséges megadni.
2. A Token kód megadása után a Verify Token gombra szükséges kattintani.
3. Amennyiben a telepítés esetén nem lép fel, hiba, úgy további teendőnk nincsen.
4. Hiba esetén az Ügyfélszolgálatot szükséges felkeresni.


Hány Domainra Szeretné?

Szinte mindegyik SSL igényelhető 1 domainra. Azonban ha több domainra szeretne SSL-t, akkor vagy domainonként külön-külön SSL-t igényel, vagy úgynevezett Multidomain (SAN) típusú tanúsítványt is választhat.
A Multidomain SSL-ek esetén egy tanúsítvány több domain nevet tud hitelesíteni.

Érdemes tehát megvizsgálni, hogy ha több domainra szeretne SSL-t, akkor adott domainszám esetén melyik megoldás kedvezőbb.


Mennyi idő, amíg kibocsájtják az SSL-t?

A kiállítási vagy kibocsátási idő első sorban a hitelesítés típúsától függ. Az olcsóbb, domain névre hitelesített SSL-ek esetén a kibocsátó csak a domant ellenőrzi, így ezen tanúsítványok akár azonnal elkészülnek.

Minél magasabb hitelesítésű egy SSL (ezek a drágábbak), annál több időt vesz igénybe, hiszen ezt manuálisan végzik a kibocsátóknál. A kiterjesztett hitelesítésű SSL-eknél például domain, cég, cég adatai, telefonszáma is ellenőrzésre kerül és több szintű emailes és telefonos kommunikáció zajlik. Ezért vehet igénybe akár 7-10 napot is egy komolyabb SSL kibocsátása.  Ilyenkor a kibocsátó számára ezért érdemes minden papírt és adatot előkészíteni, hogy minél gyorsabban történhessen meg.


Milyen típusú SSL-ek közül választhatok?

 • Alap SSL - A legnépszerűbb SSLek, hiszen nagyon gyors, akár azonnali a kibocsátás, 1 domaint lehet vele hitelesíteni és kedvező árú.

 • Magasabb Szintű (EV) SSL - A legmagasabb szintű biztosítást kínálja. Az ilyen tanúsítványokat zöld sávval (greenbar) jelzi a böngésző. Ez adja a legnagyobb presztízs értéket cégének az SSL-ek terén.

 • Többdomaines, Multidomain SAN/UCC - Egyetlen SSL-el több domaint tud hitelesíteni. Ideális ha egy időben több domainra telepítene SSL-t, vagy a Microsoft Exchange szerver és a Microsoft Office Communication Server biztonságossá tételére.

 • Speciális SGC -  Azon látogatók magas szintű titkosításának biztosítására ajánlott ilyen SSL-t rendelni, melyek készülékei nem kompatibilisek a modern SSL tanúsítványokkal és nem képesek 128 bites titkosításra.

 • Wildcard SSL - Teljes domainra, vagyis egy adott domainra (www.valami.hu) és az összes aldomainra (aldomain1.valami.hu, aldomain2.valami.hu stb.) érvényes az SSL. Ez az egyetlen ilyen típusú tanúsítvány, amelyiknél ez így működik, a többinél nem lehetséges aldomaineket is korlátlanul biztosítani. Nevezik csillagos (*) SSL-nek is.

 • Aláíró / Code Signing -  Aláírására specializált tanúsítványok. Kiváló megoldás például fejlesztők és szoftverfejlesztő cégek számára, hogy digitálisan aláírhassák az interneten terjesztett termékeiket. Ez viszont domain hitelesítésére nem alkalmas!

 


Hitelesítés és ellenőrzés típusa

 • Domain ellenőrzésű (DV) - A kibocsátó csak a domaint ellenőrzi. Tehát azt hogy az adott Domainnel minden rendben van-e, technikailag és jogi szempontból is megfelel-e.
 • Vállalat ellenőrzésű (OV) - A cég alapvető jogi státuszát és adatait vizsgálják és a domainhoz tarztozó jogi és technikai viszonyát.
 • Kiterjesztett ellenőrzésű (EV) - A kiterjesztett hitelesítésű SSL-eknél nem csak a domain és cég alap adatai kerülnek ellenőrzésre, hanem több kritérium és telefonszám is ellenőrzésre kerül és több szintű emailes és telefonos kommunikáció zajlik az ellenőrzés alatt.

Népszerűbb kibocsátók:

 • Geotrust - GeoTrust®a világ második legnagyobb SSL kibocsátója. Több mint 100.000 ügyfél 150 országban.
 • Comodo - Comodo vezető az internetes biztonsági szolgáltatásokban, mint például anti-vírus, SSL és más internetes biztonsághoz köthető termékek és szolgáltatások terén.
 • Symantec - a világ egyik vezető cége az információs adatvédelem és a vírusirtás terén. A Symantecet 1982-ben alapították. Több mint 1 millió webszerver használja a Symantec SSL tanusítványait.A legdrágább szolgáltató.
 • Certum - Kezdveményes árú SSL-eket biztosító lengyel székhelyű biztonsági cég.
 • Thawte -  A cég elsőként adott el nemzetközileg SSL tanúsítványokat, több mint 18 éve.

További, hasznos cikkeink a témával kapcsolatban:

 • fizetős ssl, ssl, ssl választása, ssl típúsa, frissítve
 • 0 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

https SSL tanúsítvány telepítése Interworx admin felületre

1. Lépjen be tárhelye admin felületére, majd válassza az accounts menüt.A megfelelő domain...

https SSL tanúsítvány telepítése Plesk admin felületre

1. Lépjen be Plesk adminfelületére és válassza a Websites&Domains menüt.2. Válassza ki azt a...

https SSL tanúsítvány telepítése ISPConfig admin felületre

Az ingyenes SSL telepítését az alábbi lépések alapján tudja végigvinni:1. Lépjen be...

https SSL tanúsítvány telepítése Webuzo admin felületre

Amennyiben Webuzot használ, az alábbi egyszerű lépéseket követve tudja telepíteni az SSL-t:1. A...

https SSL tanúsítvány telepítése Sentora admin felületre

Az ingyenes SSL telepítését az alábbi lépések alapján tudja végigvinni:   Először is...