Kapcsolattartók és Alfelhasználók

 

Hogyan vehetek fel plusz Kapcsolattartót, Alfelhasználót az ügyféladmin fiókomhoz?

Mi a különbség a Kapcsolattartó és az Alfelhasználó között?

 

 

 

Az ügyféladmin fiók (https://tarhely.eu/ugyfeladmin/clientarea.php ) tulajdonosának lehetősége van több kapcsolattartót is felvenni, illetve Alfelhasználót hozzáadni a fiókhoz. Ez az opció a fiókba belépve, a jobb felső sarokban található „Üdvözöljük, XY!” feliratra kattintva, a Kapcsolattartók és alfelhasználók menüpont alatt érhető el.

ugyfeladmin_menupont

 

 

 

Itt 3 lehetőséget talál: 1. Alfiók, 2. Kapcsolattartó és 3. Domain kapcsolattartó

                                                                   menu

 

 

1. Alfiók:


Itt tud
Alfelhasználót létrehozni, akinek külön belépési adatokat tud megadni (alfiókot létrehozni). Ezekkel az adatokkal (email cím és jelszó) belépve módosításokat tud majd végezni az Ön fiókjában.
A felvétel során lehetősége van megadni jogosultságokat az Alfelhasználó részére. Amihez jogosultságot ad, azzal kapcsolatban módosítást hajthat majd végre az Alfelhasználó a fiókjában. Be tudja kattintani továbbá, hogy miről kapjon értesítést a felvett email cím (számlák, megrendelési értesítők, stb).

Ennél a menüpontnál csak olyan email cím adható meg, amivel rendszerünkben még nem szerepel másik ügyféladmin fiók (fő email cím), vagy másik Alfiók.

 

Példa, amennyiben nem adott meg jogosultságot az Alfelhasználó részére a Termékek és szolgáltatások megtekintésére, az alábbi üzenetet kapja majd, ha megpróbálja megnyitni ezt a menüpontot:

                                                                           nincs_jog

 

 

2. Kapcsolattartó:

 

A Kapcsolattartóknál bármilyen email címet felvehet, így akár több ügyféladmin fiókban is szerepelhet ugyan az a kapcsolattartó email cím. Itt szintén meg tudja majd adni a jogosultságokat a felvett személy részére, ám ő nem tud majd belépni külön adatokkal az ügyféladmin fiókba.

A jogosultságok alapján kapja majd meg a kapcsolattartó azokat az értesítő emaileket, melyeket a fő email címre is kiküldünk, tehát minden Ön által engedélyezett levél tartalmát láthatja, még az ügyféladmin és szolgáltatások jelszavát is, ha úgy állítja be.

A felvett email cím(ek)ről továbbá kéréseket is tudnak majd küldeni ügyfélszolgálatunk részére, eljárhatnak majd a tulajdonos nevében. (pl: DNS szerkesztése, tárhely bővítés kérése, stb)

 

 

Példák- az Alfelhasználóra és Kapcsolattartóra - mikor mit érdemes bejelölni:

1/ a) Ha szeretnék, hogy kimenjenek a könyvelő e-mail címére is a számlákkal kapcsolatos levelek, e-számlák, kapcsolattartónak érdemes felvenni az alábbi értesítési opciót bejelölve:

Számla E-mailek - Számlázás & Fizetési emlékeztetők„

Így kizárólag a számlázással kapcsolatos központi értesítő leveleinket küldjük majd ki erre a címre.

1/ b) Ha viszont szeretnénk, hogy a fentieken (1/a) felül a könyvelő hozzáférhessen a számlákhoz és letölthesse azokat, Alfiókként érdemes az email címét hozzáadni az alábbi jogosultsággal:

Számlák megtekintése, kifizetése”

Így amellett, hogy be tud lépni a számlákat letölteni, megkapja majd a számlázással kapcsolatos értesítőket is.


2/ a
) Ha szeretnék, hogy a rendszergazda is megkapja a tárhely hozzáféréseket, értesítőinket a szolgáltatással kapcsolatban, elegendő felvenni kapcsolattartóként az alábbiak bejelölésével:

Termék E-mail - Rendelési információk, hozzáférések stb”

Support E-mailek - Technikai Kérések jelzései”


2/ b) Ha ezen felül (2/a) szeretnénk, hogy a rendszergazda a domainek átirányítását is intézhesse az ügyféladmin fiókból, de máshoz nem szeretnénk jogosultságot adni, Alfiókként érdemes felvenni, és a fentieken felül megadni az alábbi jogosultságokat részére:

Domain beállítások módosítása”

Termékek és szolgáltatások megtekintése”


 

 

3. Domain kapcsolattartó:

 

Az itt feltüntetett email címekről a fiókban szereplő szolgáltatásokkal kapcsolatban nem tud kérést küldeni, illetve erre a címre nem küldünk értesítőket sem. Az itt felvett email cím csak domain regisztrációhoz használható.

 

 

  • 2 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

IP átirányítás DNS kezelőben

A nálunk regisztrált domain nevekre DNS szerkesztési lehetőséget biztosítunk, amennyiben a...

Hogyan tudom a tárhelyemet bővíteni?

Ha nem elegendő a tárhelyén a rendelkezésre álló méret, és nem szeretne tartalmat törölni, hogy...

Viszonteladói e-igénylőlap felület végfelhasználók részére

Mi ez és hogyan is működik?   Ezentúl nem feltétlenül szükséges Önnek elvégezni az ügyfelei...