Mennyi időt vesz igénybe a domain átregisztráció? Jár e leállással az áregisztráció?

A domainek átregisztrációjának ideje végződésenként változó.

 

.HU domainek:
Az átregisztráció hivatalosan 1-3 munkanap alatt történik meg.

A folyamat indításához a megrendelést követően el szükséges küldeni részünkre a kitöltött, aláírt, beszkennelt igénylőlapot (cég tulajdonos esetén az aláírási címpéldány másolatával együtt). Az igénylőlap az ügyféladmin fiókba belépve, a Domainigénylőlap kitöltő menüpont alatt tölthető ki.

Amire érdemes figyelni:

- Az átregisztráció akkor indul, ha az ehhez szükséges, megfelelően kitöltött dokumentumok beérkeznek hozzánk, és válaszlevélben visszajeleznek domaines kollégáink az indítás sikerességéről
- Érdemes pár nappal a lejárat előtt indítani az átregisztrációt, ugyanis a lejáratot követően a .hu domainek Felmondás alatti státuszba kerülnek, ahonnan már csak plusz költséggel tudjuk visszaállítani.
- Ha már lejárt a domain név (Felmondás alatti, vagy Visszavonva státusz), az átregisztráció egyszeri költségén felüli díjon tudjuk visszaállítani és átregisztrálni a domaint. Ezek a költségek ide kattintva tekinthetőek meg.


NEMZETKÖZI (pl: .com/.net/.eu...) domainek:
A nemzetközi nevek átregisztrációja általában 1-9 nap alatt teljesül.

A nemzetközi domain címek esetén az átregisztráció folyamata más és más lehet, és legtöbbször szükség van az előző regisztrátor segítségére, jóváhagyására is.  A pontos lépésekről emailben tájékoztatjuk a befizetése után. 

Amire érdemes figyelni:

- Az átregisztráció akkor indul, ha az ehhez szükséges adatokat levélben elküldi részünkre, és válaszlevélben visszajeleznek domaines kollégáink az indítás sikerességéről
- Érdemes a domain lejárat előtt legalább 9 nappal indítani az átregisztrációt, így elég idõ lesz a folyamat teljesüléséhez. (A nemzetközi domain átregisztrációval kifizetett díj tartalmazza a domain 1 éves hosszabbítását.)
- Sok esetben a frissen, 60 napon belül regisztrált domain neveket nem lehetséges átregisztrálni a regisztrációs szabályzat miatt, ezért a 60 nap letelte után tudjuk csak indítani a folyamatot.
- Ellenőrizze, hogy domain neve nincs zárolva az átkérés indításakor. Sok nemzetközi domain esetén az Auth kód nem elegendő az átkérés indításához. A domain zárolását (lock) az aktuális regisztrátor tudja feloldani.

 

A domain átregisztrációt ide kattintva tudja megrendelni.

 

Kérésre minden esetben úgy oldjuk meg az átregisztrációt, hogy az a lehető legkisebb leállással történjen meg. (Legtöbb esetben nincs leállás)

Ez kétféle képpen tud megtörténni:

1. Az aktuális névszerverekkel indítjuk az átregisztrációt. Ez azt jelenti, hogy a domainnél technikai módosítás nem történik, a jelenlegi regisztrátornál beállított rekordokkal működik tovább a domain név, így nem mi leszünk a domain technikai kiszolgálója, csak a regisztrátora.

2. A saját névszervereinkkel hozzuk át a domaint. Ez esetben az ügyféladmin fiók DNS-kezelés menüpontja alatt szükséges beállítani az átregisztráció előtt a domain rekordjait, hogy az átkérést követően honnan töltsön be rá a tartalom. A rekordok beállításához az alábbi leírásunk lehet segítség, amit ide kattintva tud megtekinteni.

 

 

 

 

  • átregisztráció, domain átregisztráció, 2021
  • 40 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

A választott nevem Felmondás / Felmondva / Törlés állapotban jelenik meg, mit tegyek?

Ha a .hu domain az Ön tulajdonában van, és átregisztrálni szeretné: A .hu domain átregisztrációs...

Kell-e tartalomnak tartoznia egy domainhez ?

Nem. Egy webcímet későbbi felhasználás céljából...

A domain regisztráció tartalmazza az MX rekordokat is ?

Alapértelmezetten a DNS -t (hogy egyáltalán működjön a domain név) és az mx és www, www nélküli...

Hogyan irányítsam domain nevemet a Shoprenteres boltomra?

Ügyféladmin DNS kezelőben(Legtöbb esetben ezt a felületet kell használnia DNS kezelésre, ha...