Vírus, Hack, Hackelések, Spamek!

Már mondhatni régóta, 2007 év végétől népszerűvé váltak a hackerek között a vírus és az eddig már megszokott SPAM és egyéb káros programok elhelyezése a weblapokon.
(Megjegyzés: Nem a szervert törik fel ilyenkor, hanem például jelszót lop egy vírus arról a személyi számítógépről ahol be van állítva vagy a weblap esetleges hibáit használják ki, főképp a nem friss CMS rendszerekét)

Már megtörtént a baj, mit tegyek?

Részletes hibakeresési lehetőségeit IDE KATTNITVA ismerheti meg.

 

Védekezés:

 • Új és bonyolult Admin/FTP jelszó beállítás! (például: H=Zzi7dsj23)
  Mivel a hackerek egy programmal az egyszerűbb jelszavakat automatikusan ki tudják következtetni, erősen ajánlott NEM egyszerű jelszavakat beállítani. Kérjük menjen fel a tárhelye admin felületére és a Beállítások/Password & Security menüpont alatt változtassa meg a fő jelszavát, illetve a Fájlok/FTP-fiókok alatt esetlegesen beállított egyéb FTP jelszavakat, illetve az Email/E-mail fiókok alatt levelezési jelszavakat is ajánlott megváltoztatni.

 • A számítógépének vírus mentesítése!
  Több "jelszólopó" vírus vagy program a számítógépére kerül rá, és folyamatosan figyeli az Ön által használt kódokat, majd ezt elküldi a rosszindulatú támadóknak, és ez alapján használják újra a jelszavait.
  Ajánlott ingyenes vírusírtó és kémprogram eltávolító: AVAST, vagy korlátozott ideig ingyenes, majd fizetős szoftverek: Kaspersky, Nod32.
  Figyelem! Amennyiben ezt a lépést kihagyja, a többi lehet, hogy felesleges lesz, hiszen enélkül a jövőben is el tudják lopni a jelszavát.

 • A Total Commander használata esetén
  A legújabb verzió letöltése, ahol lehetősége van mesterjelszót beállítani, így az esetleges kémprogramok nem férnek hozzá, az eddig a Total Commanderben kódolás nélkül tárolt adatokhoz! (Beállítás: Hálózat > FTP kapcsolódás > FTP kapcsolat szerkesztése > Mesterjelszó használata)

 • CMS rendszer (pl. Joomla, Nuke, Drupal, WordPress stb.)
  Amennyiben ilyen rendszereket használ, érdemes a legújabb megjelent verzióra frissíteni (bővítményeket is, vagy a nem használt modulokat, bővítményeket törölni) és a jelszavakat szintén bonyolultra átírni, mert ezen rendszereket is tömegével törik fel a hackerek. Ezért havonta mindig érdemes letölteni és telepíteni az ehhez kiadott frissítéseket.
  Ezen lépések nélkül rendkívüli módon megnövekszik az esély a honlapjának feltörésére, spamelésre, elérhetetlenségére.

 
Az alábbi oldalonunkon pedig konkrét tippeket is talál, hogy hogyan teheti biztonságosabbá Wordpress, Joomla és egyéb CMS rendszereit: kattintson ide!

Biztonságban vagyok a Tárhely.Eu -nál?

Igen, hiszen a legmodernebb rendszereket használjuk a hackelések, SPAMelések megelőzésére, mégis kötelességünknek érezzük, hogy tájékoztassuk arról, hogy jelenleg már egyre kevesebb múlik a szerver biztonságán és az Ön közreműködése is szükséges ahhoz, hogy az Ön és más oldala is biztonságban működjön a továbbiakban.

Mi a folyamatos felügyelet és fejlesztés mellett az alábbiakkal is védekezünk a hackerek támadásai ellen:

 • Vírus és SPAM szűrés, folyamatosan vizsgáljuk a gyanús fájlokat és távolítjuk el az automatikus megfigyelő rendszereinken keresztül
 • Nem megfelelő jelszót használ az Ügyfél -> Pár próbálkozás után tiltjuk a hackerek és hacker programjainak forrását, ahonnan "ki akarják találni" a jelszót
 • Általában legtöbb szerverünkre nem engedélyezzük a külföldi ftp csatlakozást, hiszen túlnyomórészt a feltörés külföldről érkezik. Természetesen van lehetőség a külföldi IP címek engedélyezésére is, amit a következő cikk segítségével tud megtenni: https://tarhely.eu/ugyfeladmin/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=121

 Már megtörtént, mit tegyek?

 1. Erősen ajánlott azonnal a jelszavak megváltoztatása, számítógépén és egyéb eszközein vírus ellenőrzést végrehajtani illetve a fentieket elvégezni.
 2. Amennyiben felőlünk nem érkezett értesítés úgy jelezni nekünk, hogy hol észlelte a problémát.

 

Továbbá IDE KATTINTVA részletes lépésenkénti segítséget talál a vírusmentesítéshez.

 

 • vírus, hackelés, spamek, spam, hack, feltört weboldal, 2021
 • 168 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Cache, azaz a böngészési előzmények törlése, router újraindítása

A cache-elés, azaz a gyorsítótárazás azt jelenti, hogy a számítógép vagy a hálózat a betöltési...

Az árban benne van az is, hogy például a Google keresővel és a többi keresőben is megtaláljanak?

A nagyobb keresők automatikusan beindexelik az oldalakat, amelyek a mi tárhelyeinken vannak, így...

Mi a különbség a statikus és dinamikus tárhely között?

A statikus tárhelyen kizárólag .html kiterjesztésű HTML alapú weblapok üzemeltethetők, míg a...

Mi az az IP cím?

Minden hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP/IP-protokoll szerint...

Mi az a HTML?

Weblapok készítésére, megjelenítésére...