Bejelentett támadó webhely, Google weboldal tiltás

Bejelentett támadó webhely - a probléma megelőzése és elhárítása, avagy mit tegyen, ha a tárhelyén vírus vanMi is ez valójában?

Az elmúlt időszakban egyre többször fordul elő, hogy „Bejelentett támadó webhely” oldal köszönt bennünket egy weboldalra történő látogatásunk során. Ezen intézkedése a Google-nek egyrészt meglehetősen hasznos, hiszen nem engedi a böngészőnk, hogy a gépünk megfertőződjön, a hibaüzenet pedig jelzi, hogy a weboldalon vírus van, másrészt rendkívül bosszantó tud lenni az oldal tulajdonosának, mivel ilyenkor a weboldala elérhetetlen, igaz némely böngészők, mint például az Internet Explorer egyes verziói nem vették át ezt a technológiát.

Az ilyen jellegű támadások esetén nem a honlapot futtató szerver fertőződik meg, hanem a weboldal úgy, hogy nagy valószínűséggel a tárhely kódjaival rendelkező személy vagy véletlenül kiadja ezt a kódot, vagy a saját számítógépén lévő vírus ezt megszeri majd elküldi ezt egy hacker programba, "központba". A hacker program ezután elvégzi a "piszkos munkát" és a tárhelyet feltöri, a weblapba káros kódokat illeszt. Ezt észleli vagy néhány látogató vagy a Google és kikerül weboldalunkra a bejelentett támadó webhely felirat.

Mit is tesz a Tárhely.Eu ez ellen?

 • FTP nem biztonságos kapcsolat miatt sFTP kapcsolatot is biztosítunk, ahol az adatok biztonságos csatornán közlekednek (ezt csak a tárhely főfelhasználójával tudja használni).
 • Vírus és SPAM szűrést végzünk. Folyamatosan vizsgáljuk a gyanús fájlokat és tisztítjuk ki az automatikus megfigyelő rendszereinken keresztül.
 • Ha nem megfelelő jelszót használnak cPanelre vagy Webmailre történő belépések során, akkor pár próbálkozás után tiltjuk a hackerek és hacker programjainak forrását, ahonnan "ki akarják találni" a jelszót, így védve meg az Ön tárhelyét.
 • Általában legtöbb szerverünkre alapértelmezetten nem engedélyezzük a külföldi FTP csatlakozást, hiszen a legtöbb feltörés külföldről érkezik.

  De ide kattintva engedélyezni tudja magának a külföldi IP címről való kapcsolódást.

Ön mit tehet ez ellen, hogyan előzheti meg a problémát?

 • Jogtiszta, rendszeresen frissítési szolgáltatással rendelkező víruskeresőt, tűzfalat használjon saját gépén.
 • Változtassa meg jelszavát! Belépési kódja legyen legalább 8 karakterű, kis és nagybetűkből, számokból, szimbólumokból (-/*?) álló kombináció. (Ahogy az admin felületünk ezt ajánlja)
 • Tárhelyéről rendszeresen készítsen Ön is biztonsági mentést, ahogy ezt mi is tesszük.
 • Hozza létre a abuse@ondomainneve.hu és a webmaster@ondaomainneve.hu e-mail címeket, mert a Google automatikusan ezen e-mail címekre küld értesítést a problémáról.

Már megtörtént a támadás?

 • Végeztessen a számítógépén vírusirtást, a legelőnyösebb szakemberre bízni ezen feladatot.
 • Változtassa meg FTP jelszavát, legyen legalább 8 karakterű, betűkből, számokból álló kombináció.
 • Igencsak hasznos saját weboldalunk látogatását elkerülni, míg a vírus megtalálható rajta, mert a gépünket újra megfertőzheti.
 • Távolítsa el a fertőzött részeket a tárolt állományokból
 • Rendszeresen frissítse oldalát, mivel főleg CMS rendszerek (pl Joomla, Drupal, Wordpress, phplist, stb) hibáit nagyon szeretik kihasználni a hackerek, hisz ezeket sok millióan használják így sok website-ot fel tudnak törni egyszerre.

Ha az oldala már fertőzésmentes, a Google felé a következőket kell tennie:

Jelentkezzen be a Webmester eszközök szolgáltatásba Google Fiókja használatával. Az Irányítópulton válassza ki a kívánt webhelyet. Kattintson az Áttekintés oldalon a Felülvizsgálat kérése linkre, és kövesse az utasításokat.
Honlapjáról Google diagnosztikát a http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://ONDOMAINNEVE.hu beírásával tud kérni.


Ha mindezek után sem sikerült megoldani a problémát, örömmel állunk rendelkezésére.
 • 48 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Tárhely.Eu Hírlevélküldő GYIK

  Tényleg van már hírlevélküldő szolgáltatása a Tárhely.Eu -nak? Hol érhetem el?Igen,...

Ideiglenes webcím? Hogyan érjem el weboldalam ha még nem él a domain nevem? (Hosts állomány használata )

Ha még nem él, vagy nem az általunk fenntartott tárhelyre mutat a domain neve, és nem szeretne...

Nincsenek további költségek a tárhely díján és a domain regisztráció díján kívül?

Nincsenek. (Se elbírálási, se ügyintézői, se gyorsított eljárásért fizetendő díj.)

Ajándék tárhely - hogyan aktiválhatom most az ajándék tárhelyet?

Nagyon egyszerűen, az alábbi gombra kattintva - az ügyféladmin fiókjába bejelentkezve - már el is...

Mi az az IP cím?

Minden hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP/IP-protokoll szerint...