Cloudflare ismertető - kinek és miért ajánljuk!

Mire való a Cloudflare?

A Cloudflare egy CDN (Content Delivery Network) szolgáltatás mely egyre népszerűbb megoldás a webes térben, 3 fő megoldás-halmazának köszönhetően.

Gyorsítja weboldalát, mert a statikus tartalmakat (képek, pdf-ek, css fájlok, stb) a világ minden kontinensén megtalálható szervereire szétszórja. Ennek köszönhetőan a helyileg távoli weboldal-látogatók is fzikailag egy sokkal közelebbi szerverről kapnak választ.

Optimalizálja tartalmát, ráadásul mindezt már az ingyenes csomagban is! Különböző sebesség-optimalizálási lehetőségek (minify, cache-beállítás, stb) állnak rendelkezésre, hogy a weboldal a rendelkezésre álló erőforrásokat a lehető leggazdaságosabban használja el.

Biztonságot nyújt, részletes beállításokat vehet igénybe a terheléselosztástól kezdve egészen a HTTPS-elérésre való kényszerítésig. Tűzfalszabályok és úgynevezett "Page Rules" értékek segítik abban, hogy a lehető legtöbb valós látogató érje el oldalát, felesleges terhelés nélkül.

Ezen felül ingyenes analitika érhető el a weboldal látogatottságát illetően, titkosítás (SSL) kerülhet a Cloudflare és a látogatók közé már az ingyenes csomagban, illetve lehetőség van akár az egyes rekordokon található szolgáltatások (például egyes domain aldomainje alatti weboldalak) Cloudflare-ből való kikapcsolására is.

Kiknek ajánljuk?

Mindenképp azoknak, akik külföldi ügyfélkörrel is rendelkeznek. Minnél messzebbről látogatják weboldalát, annál több kapun kell egy-egy kérésnek elmennie weboldaláig. Ezek az utak minnél hosszabbak, annál lassabb betöltődést eredményeznek. Ezt a problémát a Cloudflare szolgáltatása kivédi, mert szerverei a világ minden pontján megtalálhatóak, így a weboldala statikus részei megtalálhatóak a szervereken. Ezeket már közvetlen láthatja weboldala látogatója, így gyorsabban jelenik meg domain neve alatti tartalma számára.

Érdemes lehet alkalmazni a Cloudflare szolgáltatásait akkor is, ha minőségbeli javulást kívánnak elérni a problémás weboldalon. Önmagában Cloudfalre használata nem megoldás, azonban egy jól véghezvitt sebesség-optimalizálással kiemelkedő javulást lehet elérni.

Hogyan lehet ingyenes Cloudflare fiókod: Megnézem a fióklétrehozást

Hogyan vehetem használatba domain nevemmel a Cloudflare rendszerét: Megnézem a használatba vételt

  • 22 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan lehet Cloudflare fiókom?

Ingyenes Cloudflare account létrehozható a Cloudflare saját oldalán, mely az alábbi feliratre...

Domain hozzáadása a Cloudflare fiókhoz

Hogyan használhatja a Cloudflare szolgáltatásait? - Első regisztrációkor a rendszer fel is...

Cloudflare fiók létrehozása, domain(ek) hozzáadása

Ingyenes Cloudflare-fiók létrehozható a Cloudflare saját oldalán, mely az alábbi feliratre...

Biztonsági beállítások, szabályok

A Cloudflare nem caak a terheléses támadások kivédésére tud megoldást kínálni, hanem egyedi...