Domain átirányítás, IP, MX, CNAME rekord beállítás pár kattintással!

A nálunk regisztrált domain címekre DNS szerkesztési lehetőséget biztosítunk.
(Ezt abban az esetben nem elérhető, ha más, saját névszerverek beállítását kérte korábban.)
Tehát Ön bármikor egyedileg módosíthatja, frissítheti a domain címeinek a rekordjait, átirányíthatja azokat másik IP címre vagy tárhelyre.

A DNS rekord szerkesztés folyamata:

1. A beállításhoz kérem lépjen be az ugyfeladminra itt: https://tarhely.eu/ugyfeladmin/clientareadns.php
2. A Domainok > DNS Szerkesztés menüpont alatt válassza ki melyik domaint szeretné átirányítani, és kattintson az Info & Szerkesztés gombra
3. Adja meg a friss rekordokat. Ha megvan, nyomja meg az Ellenőrzés és Aktiválás opciót.

A mentés után 10-20 perc frissülési idővel lehet számolni. Ennyi időre van szükség, amíg az internetszolgáltatók átveszik a friss rekordokat.
Ha fél óra elteltével sem a kívánt helyről töltődik a domain, akkor kérem próbálja meg a böngészési előzményeket törölni, vagy a routert újraindítani.

A rekordok részletesebb leírása:A honlap elérését két rekord szabályozza: A @ és www kezdetű A (Address) rekord adja meg, hogy a honlap www-vel és nélküle melyik IP címre mutasson. Ha a honlap elérését át szeretné irányítani egy másik IP címre, akkor az IP vagy Hostnév mezőben kell az új IP címet megadni.
Amennyiben egy másik domain címre szeretné átirányítani, akkor két lehetőség is van:
  • Az A (Address) rekord helyett a Frame átirányítást választja, és a hosthoz megadja a cél domain vagy URL címet. Ebben az esetben a címsorban a domain cím marad az eredeti, amelyet átirányított.
  • Az A (Address) rekord helyett a Redirect átirányítást választja, és a hosthoz megadja a cél domain vagy URL címet. A Redirect átirányítás esetén a domain átdobódik a másik, céldomaincímre, és a böngésző címsorában is ez a céldomain fog szerepelni


Az aldomain címeket
alapértelmezetten a * kezdetű rekord szabályozza. Ez az összes aldomaint a jelzett IP címre irányítja át. Ha kivételként egy aldomain címet máshova szeretne átirányítani, akkor egy új sort kell beszúrnia. Az első mezőben az aldomain cím első tagját kell beírnia (például a valami.sajatdomain.hu esetén csak a valami-t), és a hostnévnél meg tudja adni, hogy ez hova mutasson.

A levelezést alapesetben két rekord vezérli. A mail kezdetű rekord szabja meg, hogy a levelezés milyen IP címre mutasson. Ehhez tartozik még egy MX típusú rekord.
Több MX rekord esetén a prioritás szabja meg, hogy melyik legyen az elsődleges (a kisebb érték a magasabb prioritású).

Tipp: Ha a Google Apps-on használja a levelezést, akkor az ehhez szükséges MX rekordokat az oldal alján található Extrák > Felülírom a jelenlegi MX rekordjaimat a Google MX beállításokkal opcióval tudja betölteni. Ez után ellenőriznie kell a Google felületén, hogy az alapértelmezett rekordokhoz képest kér-e a rendszerük módosítást.
  • 87 felhasználó találta hasznosnak ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tudom a tárhelyemet bővíteni?

Ha nem elegendő a tárhelyén a rendelkezésre álló méret, és nem szeretne tartalmat törölni, hogy...

Kapcsolattartók és Alfelhasználók

  Hogyan vehetek fel plusz Kapcsolattartót, Alfelhasználót az ügyféladmin fiókomhoz? Mi a...

Office 365 beállítása saját domainra

Egyre több vállalkozás és magánszemély használja az Office 365 felhő alapú szolgáltatásait, és...